Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Výkonný ředitel Chapple opustil Williams

Výkonný ředitel Chapple opustil Williams

V týmu působil 2 roky jako šéf finančního oddělení.

Výkonný ředitel Williamsu, Chris Chapple, opustil britský tým, který tuto skutečnost potvrdil.

Tým se základnou v Grove sdělil, že k odchodu Chappla došlo po vzájemné dohodě.

Chapple, který strávil sedm let ve službách královského námořnictva v jednotkách přepadového oddílu, vstoupil do týmu Williams na začátku roku 2005 na pozici šéfa financí.

"Do Williamsu jsem vstoupil v čase významných změn týmu," prohlásil Chapple a dodal:

"V té době jsem měl tu čest pracovat s Frankem a dalšími členy Senior Management Group ve Williamsu. Společně jsme úspěšně řešili množství klíčových strategických záležitostí včetně uzavření smlouvy na dlouhodobou spolupráci s dodavatelem motorů."

"Týmu se teď komerčně i provozně velmi daří. Věřím tomu, že výzvy, které má tým před sebou, vyžadují jiné dovednosti. Dohodli jsme se proto s Frankem, že pro mě nadešel ten správný čas jít jinou cestou."

"Velkou většinu času strávenou s Williamsem jsem si užil a jsem pyšný na práci, která byla v týmu učiněna. Přeji Williamsu všechno nejlepší a aby se vrátil do popředí, kam patří."

Šéf týmu, Frank Williams, pochválil Chappla za jeho přispění ke zlepšení situace v týmu:

"Chris se připojil k týmu WilliamsF1 před dvěma roky, kdy společnost čelila několika významným strategickým výzvám. Mezi tyto výzvy patřily změna dodavatele motorů, změna hlavního sponzora a důležitá komplikovaná jednání s FOM (Formula One Management, pozn. redakce), výrobci a dalšími týmy."

"Chris sehrál v Senior Management Group vedoucí úlohu při řešení všech těchto záležitostí. Organizace nyní těží z dohod s titulárním sponzorem a mnohaletou smlouvou o motorech."

"Příští dva roky budou pro Williams odlišnou výzvou. Po vzájemné dohodě jsme se společně s Chrisem domluvili, že tým opustí a přijme nové výzvy. Upřímně Chrisovi děkuji za jeho přispění týmu v posledních dvou letech a přeji mu du budoucna mnoho úspěchů."