Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Alonso se při obhajobě cítil starý a znuděný

Alonso se při obhajobě cítil starý a znuděný

"Chci získat tři tituly jako všichni velcí jezdci."

Mohou být vítězství a tituly ve formuli 1 nuda? Podle dvojnásobného šampióna Fernanda Alonsa ano. Španělský jezdec přiznal velkou únavu ze stereotypů v mistrovském Renaultu a poodhalil své ambice, jak se zařadit mezi největší jména historie tohoto sportu.
 
"Chci získat tři mistrovské tituly. Mít jeden může znamenat, že máte nejlepší vůz v poli. Získat dva je velký úspěch. Ale mít tři tituly… Všichni velcí jezdci, které si pamatujeme, získali tři a více titulů," řekl Alonso v rozhovoru pro Daily Mail.
 
Zároveň znovu připomněl svoji motivaci odejít z týmu mistrů světa.
 
"Když se mě zeptáte, co má větší váhu, jestli získat tři tituly s Renaultem, nebo získat tři tituly s různými týmy, pak bude má odpověď jednoduchá. Dokonce i moje babička chápe, že je lepší být mistr světa ve dvou různých týmech se dvěma různými vozy."
 
"Byl to vždy můj plán změnit tým nehledě na to, jak dobře si v Renaultu povedu. Zvláště jsem chtěl do tohoto týmu," zdůraznil nejmladší šampión historie roli McLarenu, kam jej vedla touha změnit dosavadní stereotyp v F1.
 
"Potřeboval jsem takovou výzvu a motivaci, jak v kariéře tak v životě. Začínal jsem být už unavený. V Renaultu už jsem vše viděl a zažil, dvakrát. Věděl jsem, jak funguje vůz, jak mám pracovat, znal jsem všechny lidi."
 
"Dělal jsem pořád dokola to stejné. Bylo to jako jíst každý večer tu stejnou večeři. Začínal jsem se cítit starý, i když mi bylo pětadvacet. Chtěl jsem se znovu cítit mladý. A teď se tak cítím, protože mám novou práci s novým vozem a novými lidmi."
 
Alonso je přesvědčen, že mu angažmá u McLarenu také pomůže stát se lepším pilotem, i když by na konci sezóny skončil třeba sedmý.
 
"Dříve jsem byl velmi frustrovaný. Ve třiadvaceti jsem byl mladý a talentovaný, ale všichni ode mě čekali, že jednoho dne vyhraji titul. Jako bych každému musel něco dokazovat. Teď už nemusím a proto jsem více uvolněný."
 
"Naučil jsem se také více odpočívat mezi závody a díky tomu je ze mě lepší jezdec. Vím, co je potřeba k tomu, aby se člověk stal mistrem světa. Je to velmi intenzivní zážitek. Nejde jen o aktuální závod, ale také o všechno to testování a přípravy na velké ceny."
 
"Sezóna formule 1 je jako dlouhý závod, který začíná v březnu a končí v říjnu. Když si mezi velkými cenami nenajdete čas na klid, pak velmi rychle skončíte."