Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Tomáš Enge děkuje fandům za podporu

Tomáš Enge děkuje fandům za podporu

Léčba českého jezdce bude pokračovat v Indianapolis.

Tomáš Enge, vážně zraněný po sobotní havárii v závodě American Le Mans Series v St. Petersburgu, děkuje fanouškům za podporu. Příznivci ji projevují vzkazy na internetu. Povzbuzující pozdravy z různých internetových serverů mu k nemocničnímu lůžku telefonicky zprostředkoval jeho manažer Antonín Charouz.

Český pilot týmu Petersen Motorsports/White Lighting vážně havaroval čtyřicet minut před koncem druhého závodu ALMS, jenž trval dvě a třičtvrtě hodiny. Z vedoucí pozice ve třídě GT2 v rychlé zatáčce narazil do zdi. Třicetiletý závodník si při havárii rozdrtil loket, zlomil dvě žebra a také se mu defermovala plíce.

Brzy má být přepraven ke slavnému lékaři Terry Trammellovi v Indianapolis, kde bude pokračovat jeho léčba. Datum operace lokte zatím nebylo určeno. S pomocí přišel i Engeho bývalý tým z Indy Car Series, stáj Panther. Jeho majitel Doug Boles domluvil přijetí u Dr. Trammela a také se nabídl, že zařídí leteckou přepravu zraněného jezdce. Dnes se tak stalo a letadlo ALMS je pro Engeho k dispozici.

Kvůli Engeho zranění musí manažer Antonín Charouz změnit program ostatních svých jezdců. V čínském závodě A1 Grand Prix (15.4) nastoupí Filip Salaquarda a v britském finále v Brands Hatch pojede Jan Charouz (29. dubna). V šampionátu FIA Grand Turismo nahradí Engeho Jarek Janiš (tým Scuderia Ecosse). Charouz nabídl služby svých jezdců také týmu Petersen Motorsports/White Lighting.

Antonín Charouz: "I já musím poděkovat všem fanouškům za jejich přízeň. Pro Tomáše je to velké povzbuzení. Pomoc pana Bolese z týmu Panther je opravdu velkorysá, velmi si ji vážím.Všichni doufáme v Tomášovo brzké uzdravení, aby se mohl pokusit o šesté pole position třídy LM GT1 v Le Mans (16.-17. června)."