Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

První komentář Tomáše Engeho po nehodě

První komentář Tomáše Engeho po nehodě

"Jsem optimistou a připravený vrátit se co nejdřív."

„V prvé řadě bych chtěl poděkovat všem fanouškům za podporu, které se mi dostává ze všech stran. Nejvíce samozřejmě z České republiky, ale chodí mi maily i z Itálie, Anglie, Francie, USA a dalších zemí, je to hodně potěšující a jsem za to hrozně vděčný. Volali mi i někteří jezdci a také lidé z různých týmů v USA i Evropě,“ děkuje Tomáš za povzbuzující vzkazy, který se vrátil i k osudné chvíli:

„Nehodu beru na sebe, věděl jsem, že musím vyjet ještě nějaký náskok a vůz mi na starých gumách uklouznul a došlo ke kontaktu s vnitřní zdí, která mě odhodila na vnějšek. Někdy máte v takové situaci štěstí, já ho tentokrát neměl. Je mi to líto kvůli týmu, ale snažil jsem se udělat vše pro vítězství.“

V těchto hodinách se jedná o tom, kde bude Engemu operován zraněný loket, vše nasvědčuje transportu do Indianapolis, kde se mu na specializované klinice, dbající mimo jiné i o jezdce Indycar, dostane té nejlepší možné péče. „V tuto chvíli mě bolí celé tělo, byla to velká rána. Podezření na zlomený kotník se naštěstí nepotvrdilo, je jenom naražený. S loktem je to horší, ale lékaři mají moji plnou důvěru,“ říká Tomáš, který je odhodlaný udělat vše pro to, aby se co nejrychleji vrátil zpátky na trať.

„Jsem optimistou a připravený vrátit se co nejdřív. Vím, že rehabilitace bude bolet, ale udělám maximum. Doktoři tvrdí, že bych mohl stihnout Le Mans a to je pro mě hlavní událost sezony. Chtěl bych se pokusit o další pole position a rozšířit sbírku vítězství.“

Český jezdec se může v zámoří spolehnout na maximální podporu všech zúčastněných. Pořadatelé American Le Mans Series pro něj připravili letadlo k eventuálnímu transportu do Indianapolis, pokud to jeho zdravotní stav umožní. Engemu hodně pomáhá také tým Petersen, za který letos závodí, a velké přímluvy u lékařů Indycar se mu dostalo od týmu Panther, v jehož barvách jezdil v roce 2005.