Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Následující měsíc nemusí být jen bezcenným čekáním

Následující měsíc nemusí být jen bezcenným čekáním

Mohla by eventuálně promíchat kartami...

Při pohledu na kalendář formule 1 by se mohly o nespočetné množství fanoušků pokoušet mrákoty, ale vemte to z té pozitivní stránky: během následující měsíční přestávky (z kalendáře vypadla Velká cena San Marina) dostanou stáje formule 1 šance na to, aby přehonotily svůj přístup k závodům v letošní sezoně.

Nejvíce to ocení asi Honda, která tak studenou sprchu nečekala, a Renault, který si již během tohoto víkendu v Bahrajnu rozloučil s veškerými šancemi na titul.

Toyota se nedokáže vymanit ze své průměrné šedi, ale zde měsíční přestávky nepomohou, je potřeba změnit komplexně přístup managementu - svět formule 1 si ne zcela rozumí s věky promýšlenými kolektivními rozhodnutími japonského světa.

Přestávku ocení i Ferrari, které má s McLarenem plné ruce práce. Každý pilot podle vlastních slov však z jiných důvodů: zatímco Felipe Massa si chce užít své dnešní vítězství, Kimi Räikkönen kromě svých restartů rozbere způsoby, jak se vymanit s bodové shody ve vedení šampionátu: Hamilton, Alonso i Fin mají shodně 22 bodů.

U McLarenu zase nic nevypadá na to, co by zastavilo Lewisa Hamiltona. Ten má navíc podporu týmu v boji o titul.

"Máme v týmu dva jezdce se šancemi na titul," řekl šéf stáje Martin Whitmarsh.

Suma sumárum? Pro fanoušky je dobré, že se o titul mohou poprat kromě Alonsa a Räikkönena i další, zatímco se můžeme těšit na to, jaké změny ve výkonnostním rozložení nadcházející měsíční přestávka přinese. Může to být dlouhé čekání, kterě ale může přinést také zcela jiné příběhy...