Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Napínavou nedělní bitvu ovládl Timo Glock

Napínavou nedělní bitvu ovládl Timo Glock

GP2 - Barcelona, sprint

Německý jezdec Timo Glock v dnešním sprintu potvrdil svoji formu na okruhu v Barceloně a po sérii druhých míst si suverénně dojel pro své letošní první vítězství v GP2.
 
Série kadetů pro F1 dnes prokázala, že ač plní pouze roli předskokana své slavnější formulové sestry, dokáže nabídnout divácky mnohem atraktivnější podívanou než samotná královna motorsportu.
 
Neohrožený vítěz a až neuvěřitelné množství předjížděních manévrů – to byl sprint na trati v srdci Katalánska, která není svojí vlídností k napínavým soubojům zrovna pověstná.
 
Start napoprvé stejně jako včera nevyšel, na rosřu zůstal stát Borja Barcia i Nicolas Lapierre, kterého opět zradil motor. Tentokrát agregát nevydržel více než do zahřívacího kola. Druhý start s sebou přinesl horké chvilky v první zatáčce, kde skončil Turek Tahinci.
 
Skvěle z roštu vyrazil Senna a z osmého místa se po dostal na třetí pozici. O tu jej však velmi záhy připravil Glock. Německý pilot si dokázal brzo poradit i se zbylými soupeři před sebou a až do závěru si budoval svůj náskok.
 
O dění ve středu pole se starali favorité, které včerejší nepřízeň osudu odsunula až na samý konec startovního roštu. Fillipi, Pantano a Pizzonia se trpělivě prodírali jezdeckým polem, dočasně se zastavili až ve vláčku, který za sebou opět vozil Rus Petrov.
 
Jeho krajan Alešin si pokazil velký výsledek, když se roztočil na výjezdu z nově zbudované šikany, kde mu následně zhasl motor. I tak však náhradník za zraněného Ammermüllera zanechal ve Španělsku při své premiéře v GP2 dobrý dojem.
 
V samotném závěru se Senna dotáhl na třetího Di Grassiho a vyzval jej k souboji o stupně vítězů. Oba Brazilci ždímali své vozy a pneumatiky na maximum a v cíli je nakonec dělily jen dvě desetiny sekundy.
 
Druhé místo si po nenápadném, leč solidním výkonu vyjel domácí jezdec Javier Villa. Ten byl v páteční kvalifikaci beznadějně poslední, dnes však dokázal těžit ze startu z pole position, která mu připadla po včerejším osmém místě.
 
Na startu sprintu chyběl Xandi Negrao, který zůstal v nemocnici na pozorování po kolizi ze sobotní hlavního závodu, kde se střetl s Conwayem a Pizzoniou.