Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Götz hájící barvy českého týmu při testech druhý

Götz hájící barvy českého týmu při testech druhý

Startuje následovník F3000 International Masters

Série formule International Master [IFM] rozjela svou sezonu oficiálními testy. Následovník F3000 Internatinal Masters, ze které se rekrutovalo i mnoho týmů a jezdců pro letošní rok, doprovází pod hlavičkou Eurosportu Mistrovství světa cestovních vozů - stejně jako loni.

Série zavítá 17. června i do Brna, jezdí se s vozy formule S2000 a letos má premiéru. Vyhovuje pravidlům FIA formule 3 a vozy pohání dvoulitrové motory o výkonů 250 koní dodávané Heini Mader Racing Components.

Nejrychlejším mužem dne byl Luca Persiani před šampionem německé formule BMW Maximilianem Götzem, který podobně jako řada našich jezdců jezdí za český tým I.S.R.

„Jsme naprosto spokojený," řekl po testech Götz. "S výsledky testů i s fungováním celého týmu. Dnes jsme hodně zapracovali na nastavení vozu, což se projevilo velmi dobrými jízdními vlastnostmi. Po přestávce se už nemůžu dočkat prvních závodů. Věřím, že naše dnešní výsledky nebyly náhodné a v ostrých bojích na ně navážeme.“

Sobotní závod IFM pustí přímo stanice Eurosport ve 12.10, nedělní jízda bude k vidění rovněž v přímém přenosu od 13.45 na Eurosportu 2.