Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Maximilian Götz vystartuje před třiceti soupeři první

Maximilian Götz vystartuje před třiceti soupeři první

První závod startuje dnes ve 12:30.

Na loňské výsledky v předchůdci nového seriálu Mezinárodní formule Masters (IFM) navázal Charouzův tým, to když v rámci víkendu WTCC zajel německý pilot Maximilian Götz pole position.

Oproti loňsku, kdy šampionát F3000 International Masters neměl příliš velký kredit, se však nová série kromě nových aut (nové monoposty Tatuus/N.Technology postavené podle předpisů S2000) vyznačuje početným startovním polem čítající 31 jezdců. [Výsledky kvalifikace najdete zde.]

Na této stránce vpravo dole lze taktéž sledovat live timing. První závod se jede dnes ve 12:30 a živě jej vysílá Eurosport.

Jednadvacetiletý rodák z Ochsenfurtu se k závodům vrací po více než roční přestávce, kterou vyplnil testováním speciálu Ferrari FXX. Předtím jezdil Euroserii F3 a jeho největším dosavadním úspěchem je titul šampiona německé formule BMW v roce 2003. 

Maximilian Götz: „Rok a půl jsem nezávodil a nyní přijde tohle. Jsem šťastný. Stáj pracuje výborně, nemám si nač stěžovat. Rozhodující čas jsem zajel v samém úvodu kvalifikace. Když jsem jej chtěl ještě vylepšit, zdrželi mě soupeři a pak byl na trati olej. Teď už myslím jen na závody."