Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

CCWS odstartuje do druhé části sezóny pevným startem

CCWS odstartuje do druhé části sezóny pevným startem

Otázkou je, kdo zůstane na startu stát

Po šestitýdenním půstu se o tomto víkendu opět rozbuší srdce fanoušků Champ Cars. Série odstartuje druhou část své sezóny závodem na přírodním okruhu v Portlandu ve státě Oregon. A přestože to zatím nebylo oznámeno oficiálně, podle rozhovoru Tony Cottmana pro místní oregonský tisk se tak stane premiérou pevného startu do závodu.

O záměně letmého startu za start pevný pro některé ze závodů se hovoří již od začátku letošního roku. Zkoušky této procedury, které proběhly během testů v Laguna Seca a právě v Portlandu však ukázaly, že ne všechno a všichni jsou pro tuto novou výzvu připraveni. Během zkoušek došlo mnohokráte ke zhasnutí motoru a vina podle všeho nabyla jen na straně pilotů sedících v kokpitech. Procento neúspěchů bylo tak vysoké, že sám Sebastien Bourdais neváhal po testech v Portlandu označit myšlenku na pevný start již na této trati za bláznivou a nebezpečnou, neboť se obával, že řada vozů zůstane na startu stát . Jestliže bylo možné předpokládat, že evropští piloti se s pevnými starty budou vypořádávat lépe, pak tuto myšlenku postavil při testech startů ve dvojicích v Portlandu na hlavu Alex Tagliani, jenž svými doslova raketovými starty šokoval své konkurenty.

DP 01 nejsou vybaveny žádnou kontrolou prokluzu a tak vše bude záviset jen na jezdcích v kokpitech. A pokud se vedení závodu rozhodne pevný start do závodu skutečně uvést v realitu, můžeme se dočkat při startu řádné dávky adrenalinu.