Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Renault sází na spolehlivost

Renault sází na spolehlivost

Rob White: "Ferrari vyhrálo jen díky Michaelovi Schumacherovi."

V neděli si odbyla svou závodní premiéru nová specifikace agregátu pohánějícího monoposty Renault. Technický šéf Rob White nešetřil na adresu RS24B superlativy.
 
"Jsem velmi potěšen z výkonu, který náš motor během celého víkendu dosahoval. Neměli jsme během tří dní ani jeden problém a oba naše vozy opět dojely do cíle. Nárůst výkonu, který jsme zaznamenali, byl značný."  
Tým opustil Imolu s pro Renault letos doposud nejvyšším bodovým ziskem. Čtvrté místo Alonsa a páté Trulliho znamenaly devět bodů.
 
"Je příjemné vidět, že dokážeme konkurovat Ferrari. Vyhráli jen díky Michaelovi Schumacherovi. To je pozitivní signál. Naše strategie byla správná a oba jezdci odvedli skvělou práci. Budeme v tomto duchu pokračovat."
 
Za dva týdny nás čeká Grand Prix Španělska. Mohli bychom být svědky ještě lepšího výkonu R24 v porovnání se San Marinem.
 
"Velmi dobře známe tamní trať a víme, že našemu autu svědčí. Navíc budeme mít k dispozici další vylepšení na motoru, která by měla upravit charakteristiku našeho V10 na podmínky Barcelony. Naší prioritou bude opět spolehlivost."