Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rozhovor s Fabricem Lomem, šéfinženýrem Renaultu

Rozhovor s Fabricem Lomem, šéfinženýrem Renaultu

"Vypadalo to, jako bychom v Magny Cours závodili o nic."

Fabrice, v neděli večer jste byl po závodě v Magny Cours očividně zklamán...

"Vypadalo to, jako bychom v Magny Cours závodili o nic. Nedosáhli jsme žádných bodů. Jednoduše jsme nebyli v tom spávném rozpoložení. Před závodem v Silverstone se to snažíme hodit za hlavu. Pro našeho partnera, Red Bull Racing [Lom vede tým podporující Red Bull, odběratele motorů Renault - pozn. autora], to bude na této trati domácí závod a určitě se budeme snažit o co co nejlepší výkon."

Jakým způsobem přistoupíte k nadcházejícímu víkendu z hlediska techniky?

"Dalo by se říct, že se jedná téměř o legendární závod na historické trati, kde se psala historie formule 1. Podobně jako Spa nebo  Monza, je i Silverstone ohromně náročná trať pro motor. Jsou tu místa, kde monoposty dosahují obrovských rychlostí. Jmenovat můžeme například sekci Becketts, kde auto podléhá velmi vysokým bočním přetížením. To jsou výzvy, na které musíme být připraveni. Testovali jsme tu před dvěma týdny a dosáhli solidního pokroku. Z toho vyplývá, že máme dobré základy pro páteční dopoledne."

Jaké jsou vaše předpoklady pro Vekou cenu Velké Británie?

"Vždy chceme dosáhnout na body. Snažíme se jít stejnou cestou při každém závodním víkendu. Děláme maximum možného a tohle bude závod, ve kterém chceme být úspěšní obzvlášť. Z osobního hlediska musím dodat, že tým o tomto víkendu organizuje charitativní akci pod názvem "Wings for Life" (Křídla pro život - pozn. autora) a na zadním křídle Webberova vozu bude fotografie mých dětí a rodičů. Takže tento víkend bude skvělé získat co nejvíce bodů!"