Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Valentino o přestupu do formule 1 zatím neuvažuje

Valentino o přestupu do formule 1 zatím neuvažuje

Rossi: "Jsem motocyklový jezdec."

Nedávno jsme Vás informovali o tom, že Valentino Rossi testoval formuli 1. V týdnu před GP San Marina se Rossi proháněl na okruhu Fiorano circuit v kokpitu F2004. Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat a proto není velkým překvapením, když šampión MotoGP Rossi popřel jakékoliv spekulace na téma jeho možného přestupu do formule 1.
 
Na oficiálních stránkách MotoGP italský jezdec uvedl, že testování bylo pouze splněním snu, když jako dítě snil o pilotování monopostů formule 1. Rossiho vášní jsou však dnes motocykly a na dvou kolech míní v blízké budoucnosti také zůstat.
 
"Byla to jen hra, protože rád řídím auta," vysvětluje Rossi.
 
"Svou kariéru závodního jezdce jsem začal jako velmi mladý v motokárách. Chtěl jsem se tehdy stát pilotem formule 1. Poté jsem však přesedlal na dvě kola. Řízení aut je však stále jednou z mých vášní. Měl jsem skvělou příležitost vyzkoušet si jízdu ve voze formule 1 a jsem za to rád. Bylo to senzační, ale nevidím v tom budoucnost. Jsem motocyklový jezdec a momentálně jezdím za Yamahu. Myslím si, že každý kdo má vášeň pro závodění, by se rád svezl ve formuli 1. Je to jako sen."
 
John Surtees, který na internetových stránkách Vodafone provádí analýzy po každé GP, byl jediným jezdcem, kterému se podařil úspěšný přechod ze dvou kol do formule 1, poté co se stal šampiónem obou sérií. Mike Hailwood se pokusil o něco podobného, ale nepodařilo se mu vyhrát ani jeden závod.