Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Valentino Rossi je nadšený ze své rychlosti

Valentino Rossi je nadšený ze své rychlosti

S kvalifikačním nastavením nebyl daleko za nejlepšími časy.

Valentino Rossi dnes zakončil své dvoudenní testy s monopostem formule 1 týmu Ferrari, které dostal jako dárek za svůj loňský titul MotoGP.

O to větší radost měl ze svých nejrychlejších časů na kolo, ty totiž nebyly daleko za těmi nejlepšími, které mají na kontě piloti formule 1 z víkendů velkých cen.

Ačkoliv srovnání nelze brát zcela vážně kvůli použití vozu z roku 2008 a pneumatik specifikace pro GP2, je tato informace minimálně velmi zajímavá. Rossiho nejlepší čas s malým množstvím paliva a čerstvými pneumatikami měl totiž hodnotu 1:21.9.

Loňský výkon Jensona Buttona, kterým Brit vyhrál loňskou kvalifikaci, má hodnotu 1:20.527. Vezmeme-li v potaz alespoň srovnatelný monopost, Kimi Räikkönen s vozem Ferrari F2008 vyhrál předloňskou kvalifikaci časem 1:21.813.

"Poslední tři čtvrtě hodiny jsme věnovali pokusům o útok na čas, s malým množstvím paliva a čerstvými pneumatikami," řekl Rossi. "Za takový čas na kolo (zajetý za těchto podmínek) bych býval dal cokoliv."

Rossi si také pochvaloval katalánský okruh, který se mu zamlouvá více, než Mugello, kde s monopostem formule 1 jezdil v listopadu roku 2008.

"Tady je to zábavnější, protože je to o trochu lehčí," vysvětlil Rossi. "V Mugellu se víc nadřete, ale tahle trať je opravdu úžasná, na motorce i v autě, ačkoliv musím říct, že desátá zatáčka je docela utažená a brzdíte do ní mnohem později."