Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Williams: Monte Carlo pouze výjimkou z pravidla

Williams: Monte Carlo pouze výjimkou z pravidla

FW37 je velmi dobrý vůz, ale ne v Monaku.

Velká cena Monaka přinesla několik překvapení a jedním z největších byl propad Williamsu až mimo bodované pozice. FW37 je, stejně jako jeho předchůdce, nejlepší na tratích s delšími rovinkami a ty v Monte Carlu nejsou. Valtteri Bottas je výsledkem zklamán, ale ne překvapen a neztrácí důvěru v silné stránky letošního Williamsu.

"Byl to těžký víkend a skončil ještě těžším závodem," přiznal Bottas. "Zkusili jsme všechno s cílem získat pár bodů, ale s dnešní rychlostí to prostě nešlo. Zkusili jsme dvouzastávkovou strategii, ale nevyplatilo se nám to. Safety car vyjel v špatnou chvíli. Těžko hledat pozitiva, ale alespoň se máme z čeho učit.

Avšak stále máme dobrý vůz. O tom nepochybujeme a v nejbližších týdnech budeme moct ukázat naši skutečnou rychlost."

Zatímco Bottas se snažil získat alespoň bod nebo dva, Massův závod byl zničen hned v prvním kole. Po něm už mohl Brazilec jenom čekat a doufat ve velký zvrat.

"Byl to velmi frustrující den a na závod bychom měli raději co nejdříve zapomenout. Můj závod vlastně skončil v první zatáčce. Jiný vůz mě vytlačil a mně zůstala zničena pneumatika a poškozené přední křídlo. Zastávka v prvním kole mě hodila na konec pole a zbytek závodu jsem strávil sledováním modrých vlajek," smutnil po závodě Massa.

Avšak ani Brazilec nepochybuje, že propad byl způsoben specifickým profilem monacké trati a již na okruhu Gillese Villeneuvea se vrátí za Mercedes a Ferrari.

"Vůz během víkendu neměl svou obvyklou rychlost, ale teď přijdou tratě v Kanadě a Rakousku a ty našemu vozu sedí. Měli bychom být zpět a bojovat o přední pozice.