Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

V Brně se ukáže také Alain Prost

V Brně se ukáže také Alain Prost

A možná nejen v paddocku.

Závody A1GP jsou typické tím, že jednotlivé týmy doprovázejí známé osobnosti. Mezi ty největší se řadí Emerson Fittipaldi, Alan Jones, Willi Weber coby manažer Michaela Schumachera, je nutné nezapomenout ani na Johna Watsona, coby spolukomentátora A1GP, Jana Lammerse či Johna Surteese.

S týmem Francie přijede čtyřnásobný šampion formule 1 Alain Prost, pro jehož tým náš Tomáš Enge odjel tři závody formule 1 v roce 2001. Členem týmu Francie je totiž jeho syn Nicolas.

A1GP České republiky se jede na Masarykově okruhu již následující víkend. Prodej vstupenek je větší než loni touto dobou - pro letošní rok je jednak intenzivnější reklama, avšak tou největší byl nejspíše loňský závod A1GP, po které mnozí fanoušci litovali, že na okruh nezavítali.

Hlavní závod živě nabídne také České televize na svém programu ČT4 Sport (záznam sprintu bude bezprostředně následovat), ovšem díky nabídce Českých drah, jejímž prostřednictvím se mají diváci možnost dostat na okruh a domů zadarmo, by byla velká škoda nechat si ujít silné a rychlé formule naživo.

V jednání je dokonce start Alaina Prosta v jednom z doprovodných závodů, Mezinárodního mistrovství České republiky. O tom, zda bývalý pilot formule 1 do závodního speciálu DTM skutečně usedne, rozhodne jeho zdravotní stav. Nabídka jej ovšem údajně zaujala.

Závod MMČR se jede mezi oběma závody A1GP v neděli od 11:30 do 12:15.