Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Fernando Alonso zkritizoval Dennisův přístup

Fernando Alonso zkritizoval Dennisův přístup

Španělský dvojnásobný mistr si prý od McLarenu zasloužil více.

Šance, že Fernanda Alonsa uvidíme příští rok v McLarenu je čím dál menší. Poslední dobou se totiž nebojí otevřeně mluvit o svém týmu, a Ron Dennis z toho určitě nemůže být nadšený.

Obzvláště po kvalifikaci na GP Číny se španělská modla zdála rozčílená a nebrala si servítky.

"Očekával jsem mnohem víc, my všichni jsme očekávali mnohem víc," řekl Alonso. "Z venčí má stáj uplně jiný obrázek: vážného, ale velmi profesionálního týmu. Když jsem přišel, byl jsem už dvojnásobný šampion, vylepšil jsem vůz tak moc jak jen to šlo.

Loni měli problémy dostat se do poslední části kvalifikace a tento rok se stanou mistry, a pravda je taková, že zacházení nebylo moc dobré. Ne hodno dvojnásobného šampiona, pouze obyčejné."

Včera Dennis prohlásil, že byl zklamán Alonsovým přístupem, který odmítl komentovat na páteční tiskové konferenci upřednostňování Lewise Hamiltona, zároveň ho však nevyvrátil. Alonso šéfovi McLarenu vzkázal: "Lepší je být ticho než lhát, to je jasné. A přesně tak by se on měl chovat častěji, pak by celý tým fungoval lépe. Mnoho skandálů, které se v letošním ročníku odehrály mimo trať, byly právě jeho přičiněním.

Každý má svou vlastní filosofii, také on ji má, tomu každý rozumí. Měl jsem hodně diskuzí s Coulthardem, Montoyou a rovněž i s Kimim. Oni všichni opustili tento tým a nalezli mnoho spokojenosti jinde. To musí mít svůj důvod."

Fernando ale také přiznal, že mu Dennis post jedničky před sezónou neslíbil.

"Nic mi neslíbil," řekl. "Neustále slyšíme o vyrovnaných podmínkách, ale řekněte mi, čím se pyšníte, a já vám povím, co to postrádá.

Je nemožné mít absolutně stejné podmínky ve formuli 1, vždy je tu lepší motor, lepší kolo v kterém zajet do boxů, lepší volba.

Neříkám že to není rovnocenné, protože jednou je na řadě s výhodu ten, podruhé zase onen, ale vždy když ho o tom slyšíte mluvit, nebo něco slibovat, není to takové."

Ohledně své budoucnosti v McLarenu otevřeně přiznává, že si jí není jistý.

"Nevím. Co se stane příští rok je další věc. Jediné co vím je, že mám kontrakt tady, tak uvidíme, co bude příští rok. Je tu dalších 10 týmů, co by se o mne mohly zajímat.

Jsem připraven udělat to nejlepší co mohu pro přispění co největší měrou týmu, abychom vyvinuli co nejlepší vůz a zkusili vyhrát co nejvíc závodů. Ale oni.... věci jaké říkají nebo dělají, nebo například dny jako ve Spa, všechny ty lži co od nich prosakují do tisku, jak britského tak německého, jdou proti mně. A to vše uvnitř mého týmu... S tím je potřeba něco udělat."

Fernando Alonso ale nakonec sportovně uznal, že Hamilton by byl zaslouženým mistrem.

"Ano, řekl bych že ano, zaslouží si to, když nakonec vyhraje," pověděl. "Myslím, že musíte vědět, jak umět vítězit a jak prohrávat. A pokud nevyhraji tento rok, bude to proto, že nasbíral více bodů než já, a když se to stane, tak asi odvedl lepší práci než já."