Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Briatoremu je líto zaměstnanců McLarenu

Briatoremu je líto zaměstnanců McLarenu

Hamilton se podle něj choval loni jako egoista.

Šéf Renaultu Flavio Briatore se ještě jednou ohlédl za loňskou sezónou, ve které Lewis Hamilton prohospodařil sedmnáctibodový náskok dva závody před koncem, čehož využil Kimi Räikkönen a uzmul korunu mistra světa.

"Hamilton je hodně mladý a má talent, jenomže svou příležitost ztratil," řekl Ital. "Jako nováček byste ve svém prvním roce měli jezdit hlavně pro tým. Ten čítá přes tisíc pracovníků, kteří společně usilovně pracují, aby dostali dva vozy na čelo závodního pole. Tyto lidi byste měli respektovat a ne honit své ego.

To je něco, co se pilot musí naučit. Není to jen o něm. Slyšíte piloty říkat "moje auto". Není to ale jejich auto, patří týmu. Mnoho lidí vás sleduje bojovat na trati, zatímco oni dřeli do pěti do rána, aby ten vůz dodali."

Briatore dále vyjádřil lítost zaměstnancům McLarenu.

"Je mi líto pracovníků McLarenu- bylo to strašné," pověděl manažer Fernanda Alonsa. "Bylo pro ně důležité ten šampionát vyhrát, ale nezvládli to. Kvůli tomu boji nakonec skončili s prázdnýma rukama."

Briatore dále ujistil, že je normální, když měli v týmu místo Alonsa raději Hamiltona, který byl McLarenem podporován po celých 10 let.

"Je to přirozené, narodil se v tom týmu," prohlásil. "Ale co už tak normální není, když Hamilton vyjede pole position a všichni v týmu poskakují jak šílení. Pokud bylo první místo pro Fernanda, všichni se tvářili takto(Briatore nasadil vážný výraz a zdvořile zatleskal).

To je pak pro závodníka složitá situace, protože vždy když týmu odevzdáte sto procent, předpokládáte rovnocenný přístup. Pokud si vyberete mistra světa, kterým Alonso byl, a necháte proti němu závodit nováčka, tak to není zrovna nejlepší řešení."