Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rozhovor s Flaviem Briatorem

Rozhovor s Flaviem Briatorem

O současnosti a budoucnosti Renaultu a dalších věcech...

Otázka: "Flavio, jak hodnotíte sezonu 2007 z pohledu stáje Renault?"

Flavio Briatore: "Bylo to zklamání, ale také ponaučení pro příští rok, kdy se vrátíme a budeme ještě silnější. V mnoha ohledech byly naše špatné výkony poznamenané událostmi z roku 2006. Po zakázání hmotových tlumičů jsme museli nasadit ještě větší úsilí. Práce na autě pro tento rok tak začaly pozdě. Měli jsme problémy s přivyknutím na pneumatiky Bridgestone. Kvůli tomu jsme ztráceli a v průběhu sezony se nedokázali dostat zpět na špici."

Otázka: "Překvapilo vás, že se vám během sezony nepodařilo dohonit tým BMW?"

FB: "Abych řekl pravdu, ani ne. Od začátku jsme věděli, že předehnat je v šampionátu bude těžké. Měli bychom jim poblahopřát, měli výbornou sezonu. Jakmile jsme pochopili, že letošní šampionát je pro nás ztracený, začali jsme se soustředit na rok 2008."

Otázka: "Zaměřme se na jezdecké složení Renaultu pro rok 2008. Kdy oznámíte, kdo za vás pojede?"

FB: "S oznámením teď vůbec není třeba spěchat. Až budeme připravení a plně rozhodnutí, dozvíte se. Jsme ale v dobré pozici, máme k dispozici mnoho výborných variant."

Otázka: "Je mezi nimi i Fernando Alonso?"

FB: "Hodně se toho namluvilo, ale Fernando už je pro rok 2008 smluvně vázán s jiným týmem. Momentálně se koncentruje na boj o zisk třetího titulu v řadě. Jak už jsem ale dříve řekl, kdyby byl volný, rádi bychom ho v Renaultu měli zpátky."

Otázka: "Objevily se spekulace, že Renault jedná s Prodrivem o možnosti dodávání zákaznických vozů..."

FB: "Nevím, kde se takové zprávy vzaly. S Prodrivem žádné kontakty nemáme, momentálně nejsme v pozici, kdy bychom mohli zásobovat jiný tým."

Otázka: "Loni touto dobou Renault bojoval o titul. Kdo myslíte, že letos převezme korunu?"

FB: "Všichni tři jezdci jsou teď pod velkým tlakem, nejhorší to má ten hoch, který vede. Pro mě je favoritem stále Fernando. Má zkušenosti, už v podobné situaci byl. Je psychicky dost silný na to, aby to zvládl. V Brazílii byl vždy rychlý. Je to obtížný a neobvyklý okruh. Myslím, že tým s ním bude jednat fér. Svou roli ale může hrát mnoho faktorů: počasí, Massa, i některé jiné týmy. Bude to dramatický víkend a výborná reklama formuli 1."