Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Spengler kritizuje taktiku Audi

Spengler kritizuje taktiku Audi

Mercedes podle něj dbal na dobro sportu, Audi ne.

Pilot Mercedesu Bruno Spengler v neděli na Hockenheimu přišel díky třem bodům o premiérový titul šampiona DTM. Podepsala se na tom podle něj především taktika, s jakou konkurenční Audi přistupovalo k závodům.
 
„Bojovali jsem tvrdě, ale míra fair play nebyla ke konci na obou stranách stejná. My jsme hráli ve prospěch sportu, oni hráli ve prospěch týmu, dělali to tak celou sezonu,“ řekl Spengler britským novinářům.
 
Kanaďan si během posledního závodu v sezoně při cestě za titulem vylámal zuby na rok starých vozech Audi, které kroužily před ním, protože tou dobou ještě neměly za sebou zastávku v boxech.
 
Že se zřejmě nejednalo o náhodu potvrdil případ Mika Rockenfellera, jenž zůstal na trati tak dlouho, až mu došlo palivo.
 
„Je to ostuda, že nechali vůz na trati tak dlouho, až mu došel benzín. Hráli týmovou hru, aby mi zabránili v tom dostat se dopředu a vyhrát v šampionátu.
 
Když byl Paul di Resta před Mattiasem, povolali jej do boxů. Mohl ho blokovat, ale Mercedes to neudělal pro dobro sportu.“
 
Audi bylo již dříve pod těžkou palbou kritiky za týmovou režii v cíli závodu v Zandvoortu. Mercedes zase schytal několik pohlavků za incidenty v předposledním klání v Barceloně.