Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Rozhovor s Rossem Brawnem a Nickem Fryem

Rozhovor s Rossem Brawnem a Nickem Fryem

O vstupu Brawna do týmu Hondy.

Jak obtížné bylo vzdát se rybaření a vstoupit zpět do kolotoče formule?

Brawn: Moc obtížné ne, obvzvlášť s příležitostí jako je tato, protože se na mě obrátilo jenom pár týmů, ale já chtěl pracovat pro tento, takže to nebylo obtížné rozhodování.

Proč? Díval jste se na výsledky, jezdecké složení a jiné detaily?

Brawn: Hlavní byl postoj a zájem Hondy. Vím, že má velmi dlouhou tradici v motorsportu. Chápu, že lidé v Hondě chtějí závodit, ví, jak je to obtížné, jaká je konkurence. Nepochybně má Honda zdroje, lidi, kteří jsou oddáni závodění, a vůbec všechny potřebné věci důležité k úspěchu ve formuli 1, takže pokud neúspějeme, nebylo to dobré využití všech zdrojů.

Nicku, musíte být asi spokojen s tím, že jste po měsících vyjednávání konečně podepsali smlouvu s Rossem Brawnem?

Fry: Samozřejmě. Byl to 6měsíční proces přesvědčování Rosse, ale nakonec jsme se vydali stejnou cestou. Reakce týmu jsou dobré, takže jsme zatím spokojeni.

Rossi, budete šéfem týmu, co budete mít na starosti?

Brawn: S Nickem jsme si rozdělili odpovědnosti týmu. Já budu mít na starosti technickou stránku závodění a Nick se bude starat o komerční stránku, média a vůbec o to, aby celý tým fungoval.

Vím, že jste pracoval několik let s Rubensem Barrichellem ve Ferrari, ale jaké to bude znovu s ním pracovat a také s Jensonem Buttonem?

Brawn: Bude to zajímavé. Jensona jsem již dříve obdivoval, takže uvidíme, jak to půjde. Rubense znám velmi dobře. Je to jezdec, který už vyhrál mnoho závodů a několikrát mohl vyhrát šampionát. V obou případech ale máme jezdce, kteří nedávají důvod si myslet, že bychom neměli uspět.

Nicku, v poslední době jsme viděli přicházet do Hondy hodně nových tváří. Je Ross posledním dílem do skládačky?

Fry: Myslím, že by mohl být. Bude ale mu chvíli trvat, než vyhodnotí, co všechno již máme. Disponujeme velmi talentovanými lidmi, ale co nám opravdu chybí je zkušenost, jak vyhrávat šampionáty. Připraveny jsou vybavené továrny i silná podpora Hondy. Takže máme všechny ingredience a Ross by měl být tím, kdo je dá všechny dohromady tak, aby to v budoucnu neslo ovoce.