Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Také Ferrari vyzkouší k testům letiště na ostrově Menorce

Také Ferrari vyzkouší k testům letiště na ostrově Menorce

Testy přímé jízdy na tomto místě už okusily týmy McLaren a Honda.

Italský tým Ferrari si bude počínat podobně jako týmy McLaren a něm také Honda a přistoupí k testům na letišti na španělském ostrově Menorka.

Soukromé letiště Real Aeroclub de Mahon na malém ostrově ve Středozemním moři bylo letos týmy označeno za ideální místo pro tzv. testy přímé jízdy, během kterých stáje ladí především aerodynamiku vozů.

Letiště se pyšní vzletovou a přistávací dráhou o délce téměř 2 km s dobrým povrchem. Zkraje roku šéf letiště Jose Villalonga přesvědčoval týmy k pravidelným testům. Podle zpráv ze Španělska nedávno transportéry Ferrari dorazily do přístavu Menorky před testováním v tomto týdnu.

Týmy BMW-Sauber a Toyota údajně také vyjádřily zájem testovat na ostrově. Aerodynamické testování přímou jízdou není zahrnuto v dohodě stájí a Světové rady motoristického sportu FIA o limitu 30.000 odtestovaných km na tým za rok. Mezinárodní automobilová federace (FIA) ale dává najevo, že by v roce 2008 mohlo být zakázáno testování na jiných než jí oficiálně schválených tratích s výjimkou 5 dní v roce.