Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

FIA: Zkoumání McLarenu přineslo "pochybnosti"

FIA: Zkoumání McLarenu přineslo "pochybnosti"

McLaren má dostatek času se vyjádřit.

Mezinárodní automobilová federace má podle slov svého šéfa Maxe Mosleyho "dobrý důvod" pro to, aby odložila rozhodnutí o McLarenu a jeho voze na příští rok až těsně před start nové sezony [psali jsme zde].

Zpráva o prozkoumání McLarenu je již zkompletována, ale dána k dispozici ostatním týmům, aby se k ní mohly vyjádřit. Podle slov Maxe Mosley se během šetření inženýři pozastavili nad několika záležitostmi.

"McLaren byl o našich pochybnostech již informován, mají dostatek času na reakci, pokud by byly tyto pochybnosti potvrzeny," řekl Max Mosley.

Podle Mosleyho nálezy zapříčinily, že "další jednání se ukázalo jako nezbytné."

V souvislosti s kauzou McLaren je v oučasné době vedena mediální přestřelka mezi novinářem televize ITV Martinem Brundlem a FIA. Brundle obvinil FIA těsně před rozhodnutím o McLarenu z kampaně na tým, načež se FIA rozhodla bránit soudní cestou [psali jsme zde].

Martin Brundle reagoval dalším útokem. Podle něj si musí novináři nyní dávat pozor, jak moc otevřeně budou komentovat rozsudek nad Renaultem, který ač vinen, trestu unikl.

Mluvčí FIA na to ovšem reagoval tak, že Martin Brundle, stejně jako všichni ostatní novináři, mají samozřejmě možnost vyslovit svůj názor, ale že jej budou muset obhájit před soudem.

"Je politováníhodné, že místo oslav nad šampiony, kteří byli korunováni o víkendu v Monaku, Martin Brundle pokračuje ve své kampani proti FIA," řekl mluvčí. "Místo oslav nad nějtěsnějšími bitvami posledních let ve formuli 1, WRC či WTCC, Brundle opět zpochybňuje integritu Světové rady.

Samozřejmě, Martin má nárok na své názory, ale musí se pokusit pochopit, že obvinění FIA z kampaně na jednoho z držitelů licence [McLaren - pozn. autora] je závažného charakteru.

Nyní dostane šanci svá obvinění doložit u soudu."