Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jednička Ferrari se Montoyi nebojí

Jednička Ferrari se Montoyi nebojí

Schumacher: "Součástí závodění jsou souboje."

Michael Schumacher se podle vlastních slov nebojí souboje s Juanem Pablem Montoyou, ke kterému by mohlo dojít krátce po startu do Grand Prix Španělska.
 
Schumacher odstartuje do nedělního závodu z první startovní pozice, poté co zajel o 0,617 sekundy lepší čas, než druhý Montoya. Do první řady se tak vedle šestinásobného mistra světa formule 1 postaví Williams Kolumbijce Montoyi.  
 
Pro Schumachera je zítřejší závod již dvoustou Grand Prix. Michael je jedním z horských kandidátů na zisk vítězství. Pokud by se mu to skutečně podařilo, měl by letos na svém kontě pět vítězství z pěti možných.
 
Michael ve Španělsku zvítězil doposud pětkrát, z toho třikrát v řadě. První místo na startu je již padesátým devátým v kariéře Němce. Na legendárního mistra kvalifikací, Brazilce Ayrtona Sennu, Schumacher ztrácí již jen šest vítězství v kvalifikaci. Rekord, který byl dříve považován ze nepřekonatelný, se začíná otřásat.
 
"Měli jsme zajímavý souboj v Imole a uvidí se, jestli k něčemu podobnému dojde i zítra," uvedl Michael po kvalifikaci a připomenul tak sporné okamžiky krátce po startu Grand Prix San Marina. "Součástí závodění jsou souboje. Nemám s tím žádný problém."
 
"Musíme počkat a uvidíme, co se stane, až k tomu dojde," usmíval se Montoya sedící na tiskové konferenci vedle svého soka.
 
Návrat na nejlepší startovní pozici Schumacherovi usnadnil Jenson Button, který během svého kvalifikačního pokusu vyjel krátce mimo trať a nakonec zajel až čtrnáctý řas.
 
"Nemůžeme vědět, jaké by to bylo, pokud by měl Jenson dobré kolo," prohlásil Schumacher. Zajel by asi lepší čas."