Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Německo: Rozhodování komisařů v Durbanu bylo skandální

Německo: Rozhodování komisařů v Durbanu bylo skandální

"Nejsem jediný, kdo tam viděl dvojí metr."

V krátké době již podruhé se Německo ústy majitele licence týmu A1GP Williho Webera ohradilo proti rozhodnutím sportovních komisařů při A1GP Jižní Afriky o uplynulém víkendu.

Poprvé se tak stalo po vyloučení Německa ze závodu v Malajsii [psali jsme zde], podruhé právě po krátkém závodě v Durbanu, kde po kolizi s vozem Nizozemí byli Michael Ammermüller a Německo ze závodu vyloučeni.

Tentokrát je ale Willi Weber hodně rozloben a podle vlastních slov bude žádat "jasné odpovědi".

Německu se nelíbí zejména skutečnost, že kromě Německa nebyl nikdo penalizován za celý víkend, ačkoli se odehrálo mnoho podobných incidentů.

"Po vlastní analýze jsme došli k závěru, že rozhodování komisařů bylo v neděli skandální," řekl Weber. "Nemáme informace o tom, že ten, kdo nás vyřadil ze závodu, byl nějak penalizován.

Dále, po chybě ve slepé zatáčce, se mladý pilot dopustil velmi riskantního manévru a zruinoval závod Oliveru Jarvisovi (Velká Británie). Před tím jsme my byli obviněni ze zavinění nehody, které se dalo předejít.

Téhle nehodě se snad nedalo předejít?

A nakonec, Jeroen Bleekemolen byl otočen soupeřem, ale viník (Jižní Afrika - pozn. redakce) nebyl diskvalifikován. Místo toho byl závod zastaven, předchozí kolo klasifikováno a Adrian Zaugg dostal jen malý trest (finanční pokutu - pozn. redakce), který ani neovlivňuje bodované pořadí.

Nejsem jediný, kdo viděl, že se rozhodovalo podle dvojích měřítek. Je pro mě záhadou, jak je něco takového možné. Není v nejlepším zájmu sportu, že jsou penalizace takto nepředvídatelné."