Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mark Webber očekává vepředu pořádnou bitvu

Mark Webber očekává vepředu pořádnou bitvu

Bude letos mezi prvními třemi ještě větší horko?

Napětí stoupá, ve vzduchu je cítit nervozita. Pomalu ale jistě se blíží víkend a s ním startuje nová sezóna formule 1 na okruhu Albert Park v Melbourne. A podle Marka Webbera se je na co těšit.

Ani on se nemůže dočkat souboje o titul, v kterém ale paradoxně sám s největší pravděpodobností bude chybět. Podle Webbera by tento ročník mohl přinést strhující podívanou, čemuž přispěje také to, že každý kohout bude mít své vlastní "smetiště"- Räikkönen Ferrari, Alonso Renault, Hamilton McLaren.

"Vloni to bylo pořádně kořeněné, ale letos to může být přímo ohnivé," libuje si pilot Red Bullu. "Může to být drsnější, protože všichni hlavní hráči si nemusí počínat v rukavičkách, každý má svůj vlastní tým. Fernando může přijmout souboj s Lewisem, mezi nimi je určité napětí, zatímco Kimi je ten typ kluka, který se přizpůsobí všemu. Může to být fascinující."

Webber připouští, že Renault nemá rychlost na to, aby Alonso mohl bojovat o titul, domnívá se však, že může sem tam proniknout na stupínek nejvyšší, a míchat tak kartami.

"Nevyhraje válku, ale některé bitvy by mohly být peprné," prohlásil. "McLaren se zdá ve slušné formě při kvalifikaci, ale favoritem tohoto víkendu je rozhodně Ferrari. Vždycky se tady v Melbourne zdají rychlí, takže podle mě budou mít silný start."