Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari nechtělo Vettela ani Hamiltona

Ferrari nechtělo Vettela ani Hamiltona

Raději vsadilo na Alonsa

Bývalý prezident Ferrari Luca di Montezemolo prozradil v rozhovoru pro Sky Sport 24, že Sebastian Vettel mohl do Maranella přijít mnohem dříve. Ze všech sil ho prosazoval – Michael Schumacher.

Při každé příležitosti do mě hučel, abychom ho vyzkoušeli,“ zavzpomínal Montezemolo na časy, kdy budoucí čtyřnásobný šampion teprve získával ostruhy v Toro Rosso a senzačně vyhrál Velkou cenu Itálie.

Jenže Ferrari ani tohle nestačilo. „V té chvíli nám připadal ještě hodně nezralý a tak jsme dali přednost Fernandovi,“ přiznal Montezemolo. 

Místo Vettela přivedl Montezemolo do Maranella Fernanda Alonsa. Foto: Ferrari

Alonso však vytoužený titul nezískal a stáj opouštěl ne právě v nejlepší shodě. Jeho někdejší šéf to nicméně tak tragicky nevidí: „Když odhlédneme od některých specifických stránek jeho povahy, slavili jsme s ním velkolepá vítězství a o prvenství přišel dvakrát až v posledním závodě.“ Zapomněl ovšem dodat, že jeho přemožitelem byl právě Vettel, v té době už hvězda Red Bull Racingu.

A ještě Montezemolova odpověď na dotaz, zda v jeho éře nebyla snaha přetáhnout do Ferrari Lewise Hamiltona: „Věděli jsme, že chce z McLarenu pryč. Mluvil jsem o něm tenkrát s Nikim Laudou. Žádného jezdce jsme ale tehdy nepotřebovali. Nebyl prostě k dispozici ve správný čas.

Zdroj: FORMULE.cz