Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

McLaren pracuje na vstupu do IndyCar, potvrdil Miles

McLaren pracuje na vstupu do IndyCar, potvrdil Miles

Alonsa by v padoku přivítali s otevřenou náručí

McLaren stále pracuje na tom, aby se v příští sezoně objevil na startovním roštu IndyCar Series. V úterý, krátce poté, co svůj konec ve formuli 1 potvrdil Fernando Alonso, to prozradil Mark Miles, výkonný ředitel společnosti Hulman & Company, která IndyCar vlastní.

„Dnešní oznámení určitě naplnilo vzrušením fanoušky IndyCar, kteří doufají, že Alonso bude v příští sezoně bojovat o titul,“ uvedl v prohlášení pro oficiální web IndyCar. „McLaren pracuje na tom, aby dojednal všechny potřebné kontrakty, a my ho v této snaze podporujeme, ale nečekám, že se to vyřeší dříve než před koncem roku,“ dodal.

Přechod Alonsa do americké série by pro IndyCar byl velkou vzpruhou. Vždyť jen jeho loňský start v 500 mílích v Indianapolisu vyvolal ohromný zájem na obou stranách Atlantického oceánu. Na té americké se teď ale objevují hlasy, že McLaren svým váháním, jestli skutečně do americké série chce vstoupit, už dosáhl bodu, kdy bude velmi těžké vybudovat konkurenceschopný program.

Že je příliš pozdě, tvrdí britský Carlin, který v IndyCar debutuje v letošní sezoně. Michael Andretti zase McLarenu stanovil nejzazší termín do závodu v Poconu, kde se jede o nadcházejícím víkendu. Právě spojení s Andrettiho stájí, která by vozy pro britský tým z Wokingu měla zajišťovat, bývá považováno za nejreálnější variantu. Vedle Andrettiho ovšem bývá často skloňováno i jméno Bobbyho Rahala a jeho týmu.

O jeden střípek do hvězdné skládanky už McLaren přišel. Údajně měl zájem o čtyřnásobného mistra a lídra letošního šampionátu Scotta Dixona. Ten ale v pondělí prodloužil smlouvu s týmem Chipa Ganassiho.

Ačkoliv Alonso v úterý neřekl, kde bude v příští sezoně závodit, v padoku IndyCar by jej přivítali rádi i jeho soupeři. „Bylo by to určitě skvělé. Říkám už docela dlouho, že IndyCar je nejvyrovnanější sérií na světě, o tom není pochyb. Nemůžete odhadnout, kdo který závod vyhraje, nejsou tu žádní favorité. I letos máme bohatý seznam vítězů závodů a vyrovnaný šampionát,“ řekl Ryan Hunter-Reay, který se s Alonsem potkal vloni v Indianapolisu, kde pro něj a McLaren vůz opět připravoval tým Andretti Autosport.

„Byli jsme chvíli stájoví kolegové. Je hladový po vítězství a myslím, že IndyCar je skvělé místo. Akcie IndyCar teď půjdou nahoru,“ myslí si Hunter-Reay.