Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

McLaren by chtěl jet celou sezonu IndyCar

McLaren by chtěl jet celou sezonu IndyCar

Ale Alonso příliš zájem nemá

Po fiasku v kvalifikaci na Indy500 McLaren přehodnocuje svůj přístup k americkému závodění. Podle výkonného ředitele britské stáje Zaka Browna teď tým více inklinuje k tomu, nastoupit do celé sezony americké série IndyCar. Stáj by v kokpitu měla ráda Fernanda Alonsa, ten ale v tuto chvíli o celou sezonu v Americe nemá zájem.

Plány McLarenu Brown novinářům poodhalil na Hockenheimringu, kde potvrdil, že tým stále na svém americkém programu pracuje. „Letos v Indy jsme provedli hodně věcí, které nemáme dělat. Bylo to tvrdé probuzení. V tom, jak jsem to sestavil dohromady, jsem udělal hodně chyb. Ale důvod, proč chceme do Indy, zůstává, to se nemění. Když selžete, musíte se z toho poučit. Nejjednodušší varianta je už nenasednout do sedla,“ prozradil Brown.

„Takže to přehodnocujeme. Udělali bychom to jinak, to není nutné říkat. A pokud se rozhodneme to udělat, tak více inklinuji k tomu jet celou sezonu a ne jen jeden závod,“ uvedl s tím, že jet jeden závod a ještě prakticky bez partnera se týmu zjevně neosvědčilo.

Brown potvrdil, že by McLaren chtěl mít ve voze Fernanda Alonsa. Ten podle Browna ještě ale není rozhodnutý, co chce příští rok dělat. Potřebuje si prý přes léto odpočinout a utřídit si myšlenky.

„Řekl mi, že nechce jet celou sezonu, ale uvidíme, co se stane, až bude po 20 letech doma dva víkendy v řadě bez toho, aby někde závodil. Osobně si myslím, že by ho závodění v IndyCar bavilo. Ale ano, řekl mi, že teď nechce jet celou sezonu. Ví, jaký by to byl závazek, že by se musel přesunout do Ameriky a Fernando dělá věci naplno nebo vůbec,“ dodal Brown.

Podle webu Motorsport.com se jako nejpravděpodobnější teď jeví možné partnerství s týmem Arrow Schmidt Peterson Motorsports. Arrow Electronics je totiž také sponzorem McLarenu. Pro britský tým by to ale s největší pravděpodobností také muselo znamenat návrat k Hondě a ten je zjevně snadnější bez Alonsa.