Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Michael Schumacher nevěřil, že dojede do cíle

Michael Schumacher nevěřil, že dojede do cíle

Ferrari se obávalo prasklého výfuku.

Michael Schumacher bezprostředně po závodě uvedl, že se obával prasklého výfuku. Tato závada totiž mohla zmařit naděje Němce na zisk již pátého vítězství v řadě.
 
Schumacher naposledy odstoupil kvůli technickým problémům v sezóně 2001, konkrétně v Grand Prix Německa. Pravděpodobnost selhání se s postupem času zvyšuje. Michaela již technika nezklamala ve čtyřiceti třech závodech po sobě!
 
Schumacher sice v Grand Prix Španělska zvítězil, následován svým stájovým kolegou Rubensem Barrichellem, ale dle jeho vlastních slov mohlo vše dopadnout poněkud jinak.
 
"Měl jsem problém s výfukem a došlo k němu velmi brzy," uvedl Němec.
 
"Přišli jsme na to po první zastávce v boxech a podle Rosse Brawna se s tím nedalo nic udělat. Doufali jsme, že to vydrží. Ross tomu ale příliš nevěřil a ani já."
 
"Dělal jsem všechno pro to, abych dovezl auto do cíle. Dokonce i s takovým problémem se nám podařilo závod dokončit. Lidé v týmu jsou skutečně výjimeční."
 
Schumacher vyrazil do závodu z prvního místa, ale ještě před nájezdem do první zatáčky podlehl Renaultu Jarna Trulliho. Schumacherovi však stačilo vydržet na trati o jedno kolo déle než Trulli a byl rázem první.
 
"Odstartoval jsem velmi dobře, ale najednou jsem uviděl, jak kolem mne proletěl modrý Jarno Trulli," uvedl Schumacher.
 
"V tu chvíli jsme měl stále možnost zavřít mu dveře, ale byl tak rychlý, že mi to nepřipadlo správné. Pustil jsem ho a doufal, že jej později předjedu."
 
"Nebyl tak blízko, abych jej mohl předjet, takže jsem spoléhal na naši strategii. Ta zafungovala velmi dobře. Za Trullim jsme byli o něco pomalejší. Otázka zněla, kde se objevím po prvních zastávkách v boxech. Nakonec vše dopadlo dobře."