Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Massa vzkázal Coulthardovi, ať omluvu nečeká

Massa vzkázal Coulthardovi, ať omluvu nečeká

Ten od něj za incident v první zatáčce požadoval omluvu.

Felipe Massa odmítá spoluvinu za incident, který se odehrál ve 26. kole závodu během bláznivé GP Austrálie, kdy kolidoval s Davidem Coulthardem.

Kolize se odehrála v první zatáčce okruhu, kdy Brazilec zaútočil ze vnitřku, tam mu ale Coulthard žádné místo nenechal. Jeho Red Bull byl po této srážce neschopen pokračování.

"Rozumím tomu, že Felipe měl rychlejší vůz a pokoušel se mě předjet, ale když se chcete pustit do předjíždění, musíte mít svoje auto alespoň na stejné úrovni, zvláště pak v zatáčce číslo jedna, nemůžete do nich prostě vlítnout," nechal se slyšet Coulthard.

"Felipe si vzal moc velké sousto, byl moc vzadu a zatáčka číslo jedna je toho typu, že do ní musíte zatočit brzo- není to jako vlásenka v zatáčce číslo tři, kdy máte dveře otevřené poměrně dlouho.

Pokazil jsem to minulý rok, kdy jsem zkusil teoretický tah na Alexe, ale vzal jsem na sebe zodpovědnost a Alexovi se omluvil, od Felipeho bych očekával dnes to samé."

Massa ale nic takového neplánuje, protože žádnou vinu necítí.

"Pokud ode mne žádá omluvu, měl by si raději jít pustit televizi," prohlásil. "Byl jsem na vnitřku, neudělal jsem nic špatně."