Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

A1GP tým České republiky už jen čeká na novou sezonu

A1GP tým České republiky už jen čeká na novou sezonu

"Od víkendu jsme čekali trochu více."

A1GP tým České republiky přiznal, že letošní sezonu už dojíždí a čeká na nové vozy, které přijdou příští rok. Budou postaveny za technické asistence Ferrari včetně motorů této automobilky.

“Nemůžu toho mnoho říci. Od víkendu jsme čekali trochu více," přiznal šéf týmu České republiky Antonín Charouz. "V podstatě chceme, aby sezóna byla co nejdříve za námi. Těšíme se na nové vozy a předpisy pro novou sezónu a doufáme, že nám dají lepší šanci bojovat vepředu.“

Fili Salaquarda měl při včerejším závodě potíže se stabilitou vozu při brzdění, které nakonec vyústily ve smyk. V důsledku toho na trať musel safety car.

„Dnes jsem se ve voze cítil jistěji a ukázaly to i časy. Bohužel jsme opět měli problémy při brzdění, při kterém nebyl vůz stabilní, jeho vyvážení se neustále měnilo. I To byl také důvod, proč jsem dostal ve Sprintu smyk," vysvětlil český reprezentant.

Podle vlastních slov Salaquarda svůj výkon v hlavním závodě zlepšil. Důvod penalizace je ale stále neznámý.

"V Hlavním závodě jsem měl dobrý start a jel jsem ve vláčku za ostatními vozy. Byl to určitě nejlepší výkon víkendu. Bavil jsem se souboji s ostatními, vůz fungoval dobře. Pořád nevím, proč jsme dostali penalizaci průjezdem boxy. Jednou jsem se nevešel do šikany, ale nezískal jsem tím žádnou výhodu nebo jsme možná byli moc rychlí v boxech. Jsem si jistý, že bez penalizace bychom byli nejhůř 14. Celkově vzato jsme dnes byli nejkonkurenceschopnější z celého víkendu a doufám, že na to navážeme v Číně.“

Záznam obou mexických závodů přinese jako obvykle Česká televize. Přenos pustí dnes ve 14.55 na svém programu ČT4 Sport.