Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jean Todt coby civilista v paddocku Velké ceny Malajsie

Jean Todt coby civilista v paddocku Velké ceny Malajsie

Jeho návštěva nemá souvislosti s výkonem Ferrari v Austrálii.

Nedávný šéf týmu formule 1 a výkonný ředitel Ferrari Jean Todt se objevil v paddocku Velké ceny Malajsie, ale už ne v klasickém úboru Ferrari, nýbrž v civilu. Jeho někdejší povinnosti zastává někdo jiný.

Jean Todt už není šéfem Ferrari, byť zůstává jedním z ředitelů. Ale jeho čas podle vlastních slov již nadešel.

"Už jsem prošel určitými fázemi života, od studií v Peugeotu až po příchod do Ferrari, teď zastávám novou roli," řekl Jean Todt novinářům. "Od středy jsem zvláštním poradcem Luca di Montezemola, na jeden až tři roky.

Radím mu od roku 2004, a měl jsem v plánu skončit v březnu 2008. Ten čas nyní nadešel. I když mě nová role zatíží zhruba z 50 %, zbytek věnuji jiným projektům."

Jean Todt ve Ferrari pracoval 14 hodin denně a co přesně bude dělat, ještě neví. Objevily se spekulace, že by koupil část týmu Toro Rosso, který je na prodej.

"Dobrý  nesmysl!" řekl Todt. "Gerhard Berger je můj dobrý kamarád, ale tohle jsme nikdy nediskutovali. Nemám ani v plánu získat roli v Mezinárodní automobilové federace."

Lidé podle Todta mají tendenci k senzačním příběhům, a tak bývalý šéf týmu formule 1 Ferrari upozornil, že jeho návštěva v paddocku Velké ceny Malajsie nemá vůbec nic dočinění s výkonem Ferrari před týdnem v Melbourne.