Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

IndyCar opět na Galaxii Sport, včetně derniéry Champ Car

IndyCar opět na Galaxii Sport, včetně derniéry Champ Car

Již tento víkend bude odvysílán závod z Miami.

Jen pár týdnů před startem sezóny americké formulové série došlo k dohodě mezi šéfy IndyCar a ChampCar o ukončení působení ChampCar a přesunu téměř všech týmů její série do IndyCar. Po třinácti letech tak skončil nesmyslný konkurenční boj prakticky identických soutěží IndyCar a ChampCar, které vznikly rozdělením velmi populární série CART, a poprvé od roku 1995 se pojede opět jediná americká formulová série!

Galaxie Sport u toho pochopitelně nebude chybět a všechny závody IndyCar série 2008 odvysílá. Díky zmíněnému spojení bude kalendář letošní série bohatší o tři soutěže ChampCar, což znamená, že diváci uvidí celkem 19 závodů. Rozroste se rovněž startovní pole, minimálně na 26 vozů. Soupeřit vedle sebe budou ikony amerického motorsportu, jako jsou Target Chip Ganassi Racing, Newman/Haas/Lanigan Racing, Penske Racing, Andretii Green Racing a dalš. Pořádná dávka kvalitního závodění je tak zaručena, včetně dalšího ročníku jednoho z nejslavnějších závodů světa 500 mil Indianapolis.

Sezóna zahájí závodem pod umělým osvětlením na Homestad-Miami Speedway 29. března 2008 a ačkoli budou chybět jména bývalých šampionů Sama Hornishe Jr. či Daria Franchittiho, kteří odešli závodit do NASCAR, diváci se naopak mohou těšit na sympaťáky Helia Castronevese, Tonyho Kanaana, horkokrevné nadšence Tomase Schecktera či Marca Andrettiho, krasavici Danicu Patrick nebo hvězdy ChampCar, ať už to budou Justin Wilson, Mario Dominguez a možná i Paul Tracy.

Co je důležité, že Galaxie Sport odvysílá i historicky poslední závod Champ Car série, který se pojede na Long Beach 20. dubna 2008, tedy o víkendu, kdy je v plánu také závody IndyCar v japonském Motegi.

Tuto termínovou kolizi se nepodařilo odstranit, a tak se závod na Long Beach pojal jako derniéra pro Champ Car. Dá se tušit, že nejeden nadšený fanda uroní slzu...

Závod Champ Car série odvysilá Galaxie Sport žive 20.4.2008 v 19:00, závod v Motegi se pojede v sobotu od 5:45 ráno. IndyCar ale na Galaxii Sport začíná již tento víkend, nočním závodem na Miami Speedway v noci ze soboty na neděli v 1:00 hodinu v noci.

V úvodu sezony čeká diváky pevně věříme že příjemná novinka: za komentátorský mikrofon totiž usedne specialista na americké open wheely Michal Beran společně s Tomášem Richtrem.