Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Názory na budoucí formu BMW se různí

Názory na budoucí formu BMW se různí

Někteří čekají vítězství, podle jiných nevydrží s dechem.

Osobnosti formule 1 se neshodnou na tom, zda BMW udrží svou stávající formu, která automobilce umožní získat své první vítězství po jejím návratu do F1, nebo naopak nevydrží s dechem.

Šéf Ferrari jej vidí jako vážného soupeře, zatímco McLaren o BMW pochybuje.

"BMW zaslouží respekt," řekl Stefano Domenicali. "Robert Kubica je pilot, který bude o titul bojovat až do konce, tomu věřím."

Oproti tomu šéf McLarenu Ron Dennis nepochybuje o tom, že po návratu do Evropy se počínaje Velkou cenou Španělska projeví síla vývojového oddělení McLarenu, která způsobí, že McLaren a Ferrari BMW poodskočí.

"První tři závody mimo Evropu nejsou správnou indikací toho, jak je který tým rychlý," řekl Dennis.

Přesto pilot Ferrari Kimi Räikkönen, vítěz letošní Velké ceny Malajsie, očekává, že se BMW povede letos vyhrát.

"Kubicu jsem předjel, protože najel na olej, ale jinak jel skvěle," řekl Fin. "Nepřekvapilo by mě, kdyby se BMW povedlo letos vyhrát."

Jeho týmový kolega Felipe Massa ale odmítá v této fázi šampionátu prorokovat budoucnost BMW s tím, že je těžké odhadnout, zda jen bude BMW brát body McLarenu, nebo naopak bojovat s Ferrari o vítězství.

"Zdá se, že jsou McLaren a BMW na stejné úrovni," řekl Massa. "Nicméně je jasně, že BMW udělalo velký krok kupředu."

Podle Maria Theissena BMW analyzuje starty vozů jeho týmu - podle něj se na okruhu Šakir jednalo o technickou záležitost. Jak Kubica tak Heidfeld po startu závodu v Bahrajnu ztratili několik pozic.

Podle Ferrari ale není nic jasné ani mezi Ferrari a McLarenem: Šéf týmu Stefano Domenicali ale současně nezapomíná na McLaren - podle něj bude v Barceloně ve své obvyklé formě.