Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams popírá příchod Villeneuva

Williams popírá příchod Villeneuva

Tým by měl oznámit jezdecké složení pro rok 2005 do srpna.

V uplynulých dnech se objevilo množství spekulací, jejichž společným jmenovatelem bylo jméno bývalého pilota formule Jacquese Villeneuva a stáje Williams.

Tým však přišel s prohlášením, ve kterém odmítá spekulace, že by se Mistr světa formule 1 z roku 1997 měl do výkladní skříně motoristického sportu vrátit v kokpitu monopostu Williams.

Tiskový mluvčí Williamsu rovněž uvedl, že lze do srpna očekávat oznámení ohledně jezdeckého složení pro příští rok.

Jak jsme Vás již informovali v článku Jacques Villeneuve je na Paul Ricard, měl se dnes Villeneuve objevit na okruhu Le Castellet na jihu Francie.

Deník The Sun informoval, že Jacques přiletěl z Monaka soukromým tryskáčem a navštívil garáž Williamsu a své bývalé kolegy ze stáje BAR, odkud byl na konci minulé sezóny odejit.

Mluvčí Williamsu rovněž uvedl, že tým, který by pro příští sezónu mohl hledat až dva jezdce, poté co na konci letošního roku odejde Kolumbijec Montoya a dost možná i Ralf Schumacher, Villeneuva nepozval.

"Abych současně odmítl spekulace na toto téma, nebudeme pro Villeneuva odlévat sedačku a ani se nezapojí do testů ve Francii," dodal jedním dechem.

"Co se našeho jezdeckého složení pro rok 2005 a dále týče, musím konstatovat, že naší momentální prioritou je vylepšení FW26. To bude nejlepší cesta k zajistění konkurenceschopného jezdeckého složení.

"Zvažujeme široké spektrum potenciálních kandidátů a doposud jsme vedli jendání s mnoha jezdci, jejichž jména byla předmětem nedávných spekulací.

Nicméně... to že s někým mluvíme ještě neznamená, že je ten který jezdec horkým kandidátem a to z nejrůznějších důvodů.

Tým by měl přijít s prohlášením ve věci jezdeckého složení do srpna."

Australan Mark Webber z Jaguaru je považován za možnou náhradu Montoyi. Jeho smlouva jej však neumožní vyvázat v horizontu několika měsíců, neboť jsou v ní zakotveny výkonostní podmínky.

Smlouva mladšího z bratří Schumacherů vyprší letos a Ralf je stále častěji spojován s Toyotou.

Okruh Le Castellet vlastní Bernie Ecclestone, který stál za příchodem Kanaďana do formule 1. Bernie se netají tím, že by rád viděl Villeneuva opět ve formuli 1.

"Je skvělé vidět, že Jacques jedná s Williamsem. Dlouho jsme ho přesvědčoval, aby se tak stalo," uvedl Ecclestone pro The Sun. "Nikdy jsem si nemyslel, že by měl Jacques opustit sport a bylo by fantastcké mít jej zpět."