Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tony Kanaan nespokojen s průběhem nedělního závodu

Tony Kanaan nespokojen s průběhem nedělního závodu

"Bylo to příliš nudné"

Tony Kanaan si sice druhým místem v nedělním závodě IndyCar Series nadělil pro celkové hodnocení šampionátu slušnou porci bodů, spokojen však rozhodně nebyl. Důvodem nespokojenosti však nebylo jen to, že skončil druhý, ale fakt že mu závod přišel příliš nudný.

"Myslím, že závod byl poněkud nudný pro nás všechny na trati a možná i pro fanoušky,"prohlásil v rozhovoru pro deník Kansas City, "Nevím, co bychom měli ještě udělat, aby byly naše závody zajímavější."

Když byl požádán, aby svůj postoj blíže objasnil, prohlásil, že v žádném případě na vině není trať, ale fakt, že Scott Dixon vedl po úvodních 151 kol a jeho stájový kolega Dan Wheldon po zbylých  49.

"Víte, myslím si, že všichni chtějí vidět trochu akce," řekl dále Kanaan. Ale jak je závod odstartován, vidíte jak Scott (Dixon) na nikoho nečeká a hned začne všem ujíždět, Dan se ho drží jako klíště, v tu chvíli pochopíte, že vám nezbývá nic jiného, než se zařadit do fronty a následovat je. A je po závodě. To je podle mne trochu nudné." 

Nijak nadšen nebyl ani ze svého druhého místa a z pátého místa svého stájového kolegy Marca Andrettiho. "Jestli bychom měli začít cítit spokojenost s tím, že jsme dojeli druzí a pátí, nechápu proč vůbec závodíme."