Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Adam Kout se vrací z Maďarska bez bodů

Adam Kout se vrací z Maďarska bez bodů

Eurocup formule Renault 2.0.

Český formulový závodník Adam Kout se vrací z dalšího závodu Eurocupu Formule Renault 2.0 bohužel opět bez vytoužených bodů. Ty tentokrát visely pro osmnáctiletého mladíka z Brandýsa nad Labem příliš vysoko.

Hungaroring nepatří mezi Koutovy oblíbené tratě a potvrdilo se to už při čtvrtečních a pátečních testech. Díky usilovné práci jezdce i celého týmu Křenek Motorsport se v pátek dopoledne zdálo, že postup z kvalifikace do Super Pole pro 24 nejlepších by mohl být reálný, nakonec však utekl o pouhých pět desetin sekundy. Adam tak musel podstoupit riziko sobotního kvalifikačního závodu, znamenajícího pro tři nejpomalejší v něm konec celého víkendu (tento neradostný úděl potkal mj. dosud celkově čtrnáctého Angličana Morgana).

Kouta se to naštěstí netýkalo a po spolehlivém výkonu a desátém místu se i nadále udržel ve hře. V první jízdě se mu podařil start a postupně se z 34. místa na roštu propracoval až na konečnou 21. příčku. V neděli musel podstoupit náročný souboj nejen se soupeři a horkým počasím, ale i s pásovým oparem, který ho postihl. Celý druhý závod absolvoval sevřen ve velké skupině vozů a nedostal mnoho příležitostí a času k přípravě předjížděcího manévru. Za těchto okolností bylo 25. pořadí maximem možného.

Oba maďarské závody pro sebe rozhodl Australan Daniel Ricciardo (SG Formula), když jeho největší konkurent Fin Valtteri Bottas (Motopark Academy) po postihu za předpisům neodpovídající monopost vyšel bodově zcela naprázdno. Ricciardo suverénně vévodí i průběžné klasifikaci.