Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Adam Parr opouští Williams

Adam Parr opouští Williams

Předseda představenstva týmu odejde na konci tohoto týdne.

Tým Williams oficiálně oznámil, že jej na konci tohoto týdne opustí Adam Parr, předseda představenstva stáje.

Parr, kterého ještě nedávno šéf týmu Sir Frank Williams označil za svého přirozeného nástupce, k týmu přišel v roce 2006 jako výkonný ředitel. V roce 2010 byl pak povýšen do role předsedy představenstva. Nyní však Williams uveřejnil, že jej Parr 30. března opustí.

Nástupcem Parra bude Nick Rose, bývalý finanční ředitel společnosti Diageo a v současné době nevýkonný ředitel Williams Grand Prix Holdings, který bude zastávat také funkci nevýkonného předsedy týmu.

Sir Frank Williams nadále zůstane šéfem stáje.

"Na konci roku 2006 jsem požádal Adama, aby se přidal k Williamsu a podpořil mě ve vedení týmu," řekl Williams. "Za těch pět let Adamovy úspěchy překročily má očekávání a já mu musím poděkovat za jeho služby.

Nejen za klíčovou roli, kterou sehrál v loni provedených technických změnách, které se začínají projevovat skrze letošní zlepšenou formu týmu, ale také za vedení společnosti k úspěšnému IPO (Initial Public Offering = první veřejná nabídka akcií - pozn. redakce).

Adam nás opouští v dobrém, aby hledal lepší vyvážení ve svém životě, v čemž jemu a jeho rodině přeji to nejlepší. Opouští nás v dobré formě a já mám všechny důvody k tomu, abych byl přesvědčen, že představenstvo a vyšší management Williamsu nadále povedou tým vpřed ke slibné budoucnosti."

Williams nespecifikoval, jaké jsou Parrovy další plány.

Sám Parr dodal: "Jsem Frankovi nesmírně vděčný za to, že jsem dostal možnost pracovat pro Williams v průběhu uplynulých pěti let, kteréžto období bylo jak náročné, tak uspokojivé.

Williams je unikátní tým s více než 500 dobrosrdečnými a talentovanými lidmi a řadou skvělých partnerů uvnitř i vně Formule 1. Williams je nyní připraven posunout se vpřed a já všem v Grove přeji hodně štěstí."