Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Williams si pro příští rok zřejmě ponechá své jezdce

Williams si pro příští rok zřejmě ponechá své jezdce

S Barrichellem i Maldonadem jsou v Grove spokojeni.

Podle týmu Williams je pravděpodobné, že za něj i příští rok budou závodit Rubens Barrichello a Pastor Maldonado.

Ačkoliv měl tým z Grove obtížný start do sezóny a v současné době mu patří deváté místo v Poháru konstruktérů, není podle předsedy Adama Parra důvod pro příští rok měnit jezdeckou sestavu.

Když byl Autosportem dotázán, zda věří, že tým by si měl Barrichella i Maldonada ponechat, Parr odpověděl: "Ano. Myslím, že je to ta nejpravděpodobnější možnost."

Barrichello, který je nejzkušenějším jezdcem ve startovním poli Formule 1, již dříve řekl, že má v úmyslu závodit i příští rok, přiznal ale, že tým s ním o příští sezóně zatím ještě nejednal.

Na Parrova prohlášení Barrichello pro Autosport řekl: "Přál bych si, aby to řekl mně. Stále jsem to neslyšel. Chci příští rok závodit a chci mít konkurenceschopné auto.

Pracuji pro Williams, mluvil jsem v továrně s Mikem Coughlanem a jsem součástí této organizace. Doufám, že něco připravují.

Osobně bych chtěl zůstat ve Formuli 1, takže doufám, že mi tým brzy něco nabídne, abychom to mohli dát dohromady."


Na otázku, zda se poohlížel po nějakých možnostech mimo Williams, Brazilec řekl: "Nejradši bych zůstal tady, chtěl bych ale, aby se věci vyjasnily. A pokud jsou s jezdci spokojeni, měli by mluvit s nimi a ne s novináři."

Parr také vyzdvihl letošní úsilí Pastora Maldonada a řekl, že jeho výkonnost jen stvrzuje rozhodnutí týmu podepsat s Venezuelanem smlouvu i navzdory kritice, která se na něj za to snesla.

"Vždy jsem věřil a lidé se nám i mně posmívali za to, co jsme o něm říkali, myslím si ale, že je to velmi, velmi talentovaný jezdec," popsal Parr.

"Jeho úspěchy v GP2 mu zajistily místo ve Formuli 1, je vidět rychlost a to, co začal ukazovat, je určitý stupeň vyrovnanosti a zralosti, kterou od něj lidé také nečekali. Letos jsme byli třikrát ve třetí části kvalifikace a pokaždé díky němu."