Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Carroll posílí NIO

Carroll posílí NIO

Bude rezervním jezdcem

Adama Carrolla jsme mohli ve formuli E vidět v sezoně 2016/2017. Brit tehdy závodil za Jaguar. Na konto si připsal celkem pět bodů a v konečném pořadí šampionátu obsadil 21. příčku. A nyní se do elektrického šampionátu vrací. Tentokrát ovšem ne jako závodní jezdec, ale jako rezervní. Tuto pozici bude zastávat u stáje NIO.

„Jsem opravdu šťastný, že se jako rezervní jezdec přidávám k týmu NIO. Být součástí formule E je fascinující. Tento šampionát má totiž nesmírně vysokou úroveň a je po technické stránce složitý. Bylo zajímavé sledovat, jak se vozy a různé systémy vyvíjely od doby, kdy jsem v šampionátu závodil. Před novou sezonou pracovalo NIO velice tvrdě. Těším se na tuto výzvu,“ uvedl osmatřicetiletý pilot, který v letech 2004 a 2005 působil rovněž ve formuli 1 jako testovací jezdec stáje BAR.

Šéf stáje NIO Christian Silk řekl: „Adam není jenom velice talentovaným jezdcem, ale také dobrým přítelem týmu. Role rezervního jezdce je pro nás pochopitelně velmi důležitá a jsem velice vděčný za to, že ho v této klíčové pozici máme. Jsem si jistý, že mluvím za celý tým, když říkám, že se těšíme na to, až s ním budeme spolupracovat.“

V sezoně 2016/2017 závodil Adam Carroll za tým Jaguar. Foto: ABB Formula E

 

Nadcházející sezona formule E odstartuje během posledního únorového víkendu v saudskoarabském Rijádu, kde se odjedou dva závody. Carroll na nich bude přítomen a připraven pro případ, že by musel zaskočit za jednoho ze závodních pilotů týmu NIO – Olivera Turveyho nebo Toma Blomqvista.

Pozice rezervního pilota u NIO ale nebude jedinou letošní Carrollovou náplní. Kromě toho si totiž i zazávodí. Uvidíme ho v šampionátu GT Cup, kde společně s Oliverem Webbem vytvoří posádku stáje Greystone GT. Dvojice pojede s vozem McLaren 570S GT4.

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: ABB Formula E