Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FIA začala namátkově kontrolovat motory týmů

FIA začala namátkově kontrolovat motory týmů

První na řadě je Mercedes McLarenu.

FIA začíná svou každoroční kontrolu motorů všech týmu v F1, jejichž vývoj byl zmražen. První si vzala mezinárodní automobilová federace na paškál motory pohánějící McLaren, tedy Mercedes.

Pravidlo o zmrazení motorů říká, že týmy během roku nesmí své pohonné jednotky zdokonalovat, co se výkonu týče. Lze však učinit jistá vylepšení v ohledu zkvalitnění spolehlivosti, předtím se však musí FIA předat žádost, kterou musí tento orgán schválit, a ta má zároveň za povinnost informovat o tom ostatní týmy.

FIA bude namátkově kontrolovat motory všech šesti továren, které do F1 své motory dodávají, bude při tom zjišťovat, zdali nedošlo k žádným neohlášeným modifikacím.

Tento proces načal na Hockenheimu motor Lewise Hamiltona, jenž byl zapečetěn a je podroben zkoumání. Další inspekce můžou následovat u všech šesti motorů dodávaných formuli 1 kdykoli až do konce letošního ročníku.

Letos tento proces začal o něco později než obvykle, a to především proto, že FIA zdokonalovala přísnější metody těchto kontrol.