Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Janiš skončil po kolizi už ve druhém kole

Janiš skončil po kolizi už ve druhém kole

F3: Nürburgring - 1. závod.

Žádná radost pro Erika Janiše na německé dráze Nürburgring. Svou závodnickou pouť v bitvě Euroserie F3 zakončil krátce po projetí cílem prvního kola.

V úvodní zatáčce okruhu se při předjížděcím manévru střetl s jedním ze soupeřů. Po kolizi byla Erikova Dallara Mercedes natolik poškozena, že pilot týmu Mücke Motorsport nemohl pokračovat v závodě. Po nepovedené kvalifikaci tedy přišla další nepříjemná příhoda.

Erik, který je letos na soupisce juniorů Mercedesu Benz, po dnešním boji klesl v hodnocení nováčků na třetí příčku.

Erik Janiš: "Co říci? Šanci bojovat jsem bohužel ztratil velice rychle. Start jsem neměl právě nejlepší, nicméně během prvního kola jsem si v těsných soubojích o něco polepšil. Jenže v nájezdu do druhého kola přišel rychlý konec. Před první zatáčkou jsem nasadil na předjetí Vernaye a jakmile jsem byl vedle něj, soupeř mě zavřel. S autem se po kolizi nedalo pokračovat."

Peter Mücke, šéf týmu: „Dnešek byl nejen pro Erika, ale i pro celou stáj smutným dnem. Kromě Erikovy nehody jsme měli smůlu, když Christian Vietoris zůstal stát na startu z první pozice. Snad nám příště bude přát více štěstí.“