Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kanadský veterán byl v Edmontonu pod velkým tlakem

Kanadský veterán byl v Edmontonu pod velkým tlakem

Proti Tracymu si vsadil i jeho vlastní bývalý tým

Návrat Paula Tracyho na závodní dráhu byl v Edmontonu očekáván s velkým napětím. Ať už jeho odpůrci a kritici, či naopak jeho příznivci si byli dobře vědomi toho, že Paul v posledních letech neměl patřičnou rychlost a její nedostatek často nahrazoval přemírou snahy, která vedla k mnoha karambolům a oprávněným kritikám. Tlak, kterému byl tento kanadský veterán při startu vystaven, je si možno jen obtížně představit. Jak vám asi bude, když si proti vám vsadí váš vlastní tým, za který jste jezdili po uplynulých 7 let?

Přesně to se v Edmontonu stalo, když se někteří členové týmu Forsythe, který v Edmontonu startoval v sérii Atlantic, vsadili s lidmi od Derricka Walkera, že se Tracy po celý závodní víkend nedostane ani do první dvacítky. Sázka rozčilila nejen Tracyho, ale i techniky od Walkera, kteří vzali celou záležitost rovněž osobně. 

"Vsadili se s některými členy týmu Vision a Patrick Racing, že se za celý týden nedostaneme ani do první dvacítky, protože si myslí, že za problémy Forsythe Racing v posledních letech jsem mohl jen já," řekl Tracy. "Jenomže v tréninku formule Atlantic se jim vůbec nedařilo a my byli celkem v pohodě v top 10, takže jsme jim s potěšením přisypali trochu soli do jejich ran," přiznal Kanaďan. "A navíc si pár chlapců od Derricka díky sázce přivydělalo pár dolarů."

Tracy se dokázal vyrovnat příkladně i s dalšími problémy. Tím nejpalčivějším byl přece jen nedostatek tréninku a tělo nezvyklé na těsný kokpit Dallary i hrbolatý povrch edmontonského letiště. "Musím přiznat, že mne už po kvalifikaci bolelo celé tělo a oděrky a modřiny raději nepočítám. Nejsem sice ve špatné kondici, ale určitě už to bylo lepší."