Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Justin Wilson nezraněn po havárii v Kentucky

Justin Wilson nezraněn po havárii v Kentucky

Nové šasi je ale těžce poškozeno

Justin Wilson včera odpoledne poměrně tvrdě havaroval na oválu v Kentucky, kde se pojede příští závod série IndyCar. Naštěstí neutrpěl žádná vážnější zranění. S novým šasi, které debutovalo ve Watkins Glen, je to ale horší.

Tým NHL nastoupil k jednodennímu testu, prvnímu na oválu od předsezonního testování v Homesteadu. Pro Wilsona to ale byl krátký den. Po několika zahřívacích kolech se vrátil do boxů na kontrolu vozu, vyjel znova na trať, ale zpět už se vracel po svých.  

"Odjel jsem osm nebo devět kol. Když už jsem se dostával do tempa, ztratil jsem mezi první a druhou zatáčkou kontrolu nad vozem. Auto nejelo tam, kam jsem zatáčel. Nevím, co se porouchalo, ale řízení najednou přestalo reagovat a já mířil přímo do zdi. Samozřejmě jsem zklamaný. Nic jsme nenatestovali a auto je hodně poničené."

Situace je o to horší, že tento monospost se na oválu vůbec neměl objevit. Byl určen jen pro závody na klasických okruzích. Jak ve Watkins Glen, tak v Edmontonu si jej Justin chválil a výsledky mu dávaly za pravdu. Jenže před testem v Kentucky byla formule Grahama Rahala po víkendu v Kanadě stále mimo provoz, a tak Graham řídil Justinův starý vůz, a ten byl nucen usednout do svého nového auta.