Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Webber: "Toyotu bude těžké porazit."

Webber: "Toyotu bude těžké porazit."

Red Bull už třikrát za sebou nebodoval.

Mark Webber připustil, že bude těžké porazit stále se zlepšující Toyotu v honbě za čtvrtým místem v poháru konstruktérů.

Red Bull se zdál být na začátku sezóny ze zbytku světa za Ferrari, BMW a McLarenem nejsilnější, nyní už tomu tak určitě není a britský tým má co dělat, aby stačil svým konkurentům Toyotě a Renaultu.

Australan, který v posledních třech závodech nezískal ani jeden bod připustil, že bude pro jeho tým těžké smazat ztrátu a řekl: "Vypadá to pro nás na pořádnou bitvu. Bohužel se nám ještě nepodařilo bodovat oběma zároveň a jim (Toyotě) se to v posledních dvou závodech povedlo.

"A i když se nám to teď s Davidem začne dařit, je to pro nás těžké, stále máme desetibodovou ztrátu a chvíli to potrvá, než se dotáhneme zpět."

Ačkoliv je čtvrté místo v poháru konstruktérů finančně lukrativní, má Webber pochyby o tom, zda stojí za to ještě usilovně pracovat na letošním voze.

"Můžete začít horečně vyvíjet a zapracovat a pak vás v Singapuru shodí Safety Car a zase to všechno ztratíte, nebo toho můžete dosáhnout jinak. Je to stále buď anebo.

"Vždy jsme byli při bránění čtvrté pozice pod tlakem a Toyota od nás nikdy nebyla daleko. Myslím, že to, kolik bodů jsem s výjimkou Kanady získával bylo zřejmě maximum, kterého jsme mohli dosáhnout.

"Dostanete, co si zaloužíte. Jak říkal můj dobrý spoluhráč kriketu Steve Waugh: Výsledková tabulka nikdy nelže kolego. Takže jsme, kde jsme."