Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Räikkönen: S kritikou je potřeba se vyrovnat

Räikkönen: S kritikou je potřeba se vyrovnat

Kimiho rychlosti ve Spa se bojí i Felipe Massa.

Kimi Räikkönen přiznal, že není nejlepší pocit být spojován v souvislosti s kritickými ohlasy na jeho adresu po nepovedeném závodě ve Valencii a v době, kdy jej překonává týmový kolega Felipe Massa.

"Ve Spa zajíždím dobře, potřebuji to více než dřív po neutěšených výsledcích posledních závodů," řekl obhájce titulu Räikkönen.

"Je samozřejmě smůla být jmenován v souvislosti s kritickými zprávami, ale to se prostě stává. Nebylo to poprvé a zřejmě ani naposled. Je potřeba jen vědět, jak se s tím vyrovnat.

Když jsem chodil do školy, nikdy nebylo pěkné přinést domů špatnou známku. Nezbvá nic jiného než se příště pokusit o reparát."

Räikkönen ve Spa vyhrál tři poslední závody v letech 2004, 2005 a 2007. Toho si je vědom i Felipe Massa, který bojuje s Räikkönenem a Lewisem Hamiltonem z McLarenu o letošní titul.

"Kimi je ve Spa vždy rychlý, nejen ve formuli 1, ale i v nižších kategoriích. Nebude jednoduché jej porazit, ale na náš souboj se těším," řekl Felipe Massa.

Ve čtvrtek odpoledne bude v hospitality Ferrari představena veřejnosti poštovní známka s Räikkönenem coby mistrem světa 2007.