Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Dario Franchitti se vrací

Dario Franchitti se vrací

A Dan Wheldon odchází od Ganassiho

Stáj Target Chip Ganassi Racing dnes oznámila, že pro příští sezónu série IndyCar angažovala vítěze Indy 500 a šampióna IndyCar Series z roku 2007 Daria Franchittiho. Skotský pilot vystřídá v kokpitu monopostu se startovním číslem 10 Dana Wheldona.

"Mám za sebou krásné tři sezóny s týmem Chip Ganassi Racing, ale chci jít dál za velkou příležitostí, která se mi nabízí pro rok 2009," řekl Dan Wheldon. "Chtěl bych osobně poděkovat celé organizaci Chipa Ganassiho a společnosti Target za úspěchy, kterých jsme spolu dosáhli. V každém případě budu postrádat skvělý pracovní vztah, který mne po uplynulé tři roky pojil se Scottem Dixonem a přeji jemu i celému týmu vše nejlepší v závěrečném závodě této sezóny na Chicagolandu tento týden."

"Své plány zveřejním v nejbližší době, ale zatím se plně soustředím na poslední závod této sezóny, který chci vyhrát," dodal Wheldon. Dan Wheldon nastoupil k týmu Chipa Ganassiho na začátku sezóny 2006, poté co pro tým AGR v roce předcházejícím vyhrál jak Indy 500, tak šampionát.

Dario Franchitti závodil pro Chipa Ganassiho v letošní sezóně v závodech série NASCAR. " Jedním z důvodů, proč jsem vloni zvolil organizaci Chipa Ganassiho, byla i široká nabídka jezdeckých příležitostí, které tento tým nabízel. Když pak došlo ke spojení IndyCar a Champ Car a do šampionátu se začalo vracet více přírodních a městských okruhů, přemýšlel jsem nad návratem více a více," uvedl Dario Franchitti.

Stáj Target Chip Ganassi Racing rovněž oznámila prodloužení kontraktu s hlavním sponzorem, tedy společností Target, na další roky.