Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Kovalainen řeší problémy s pneumatikami

Kovalainen řeší problémy s pneumatikami

Vše už by se mělo v dobré obracet.

Heikki Kovalainen si je jistý, že už přichází na kloub problému se správou pneumatik, který jej dosud už několikrát zpomalil.

Fin má problémy s udržením konzistence pneumatik během stintu a s McLarenem pracuje na jeho odstranění.

A ačkoliv ještě necítí, že by byl problém zcela vyřešen, myslí si, že už udělal velký pokrok.

"Pracujeme na tom už pár měsíců a změnili jsme také vůz, je velice složité změnit jízdní styl a tady není třeba měnit styl radikálně. Jde jen o to přizpůsobit vůz, nalézt ten správný bod a také podle něj upravit vůz.

"Dostáváme se k tomu blíž a v některých případech už jsme byli velmi spokojení. Musíme na tom dále pracovat, to je jediná cesta, jak to zlepšit."

Přestože je podle Kovalainena mezi jeho a Hamiltonovým stylem jen malý rozdíl, stačí to na narušení jeho výkonnosti.

"Myslím, že je to malý detail v řízení, jak najíždíte do zatáček, jak brzdíte, jak přidáváte plyn. Někdy zatáčím déle než Lewis, on zatočí s vozem v kratším čase, zatímco já se snažím vyjíždět si zatáčky větším obloukem. Je to náročnější na pneumatiky, je to fakt a já na něm potřebuji zapracovat.

"Letos je to pro mě trochu zrádné. Už se mi párkrát stalo, že jsem měl dobré časy a silný stint, ale když nehospodařím s pneumatikami tak, jak bych chtěl, může mi to zkazit celý stint a ztratím hodně času.

"Celkově jsem zatím neměl problémy v kvalifikaci, ale to je spíše charakterem našeho vozu. Ale pracujeme na tom. Nemohu o tom mluvit s jinými týmy nebo jezdci, ale rozhodně se podle mě vyrovnávám s problémem, proč jsem náročnější k pneumatikám a pracujeme na tom. Časem na to přijdeme."