Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Senna kritizuje rozhodnutí komisařů

Senna kritizuje rozhodnutí komisařů

Ti podle Brazilce nejednají vždy stejně.

Kandidát na letošní titul GP2 Bruno Senna si stěžuje na rozhodování komisařů v případech vypouštění jezdců na trať po zastávce v boxech. Ti prý nejednají vždy stejně.

Senna tak reagoval na svojí penalizaci z dnešního závodu ve Spa, která jej stále téměř jisté vítězství a naráží na podobné případy Felipeho Massy ve Valencii a Lucase di Grassiho v Silverstone.

Senna málem narazil do vozu projíždějícího Alberta Valeria, který zrovna jel ke své povinné zastávce, zatímco Senna už boxy opouštěl.

"Cítím to tak, že mi sebrali vítězství. Když se na to podíváte, musí brát v potaz i podmínky. Boxová ulička byla velmi mokrá, takže akcelerace z boxu trvala dvakrát až třikrát déle.

"Pro tým bylo nemožné vědět, že vyjedu po boku jiného vozu. Cítím, že jsem všechno udělal správně a tým všechno udělal správně.

"Jsem opravdu smutný z toho, že pravidla nejsou aplikována stejně. V Silverstone se nic nestalo, když jsem musel zabrzdit, abych se vyhnul di Grassimu a Massa byl za to, co se stalo ve Valencii jenom pokutován."

Senna dnes dojel dvanáctý a do zítřejšího sprintu tak bude startovat z nebodovaných pozic. Jeho rival v boji o titul Giorgio Pantano by měl ale odstartovat až jako jedenadvacátý.