Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Pořadatelé A1GP představili nový bodovací systém

Pořadatelé A1GP představili nový bodovací systém

Ten by měl eliminovat nevýhodu týmů, které nemohou jet v Zandvoortu.

Organizátoři formulového poháru národů A1GP představili novinku v bodovacím systému, kterou chtějí vyřešit nevýhodu některých týmů, které nemohou nastoupit k prvnímu závodu v Zandvoortu. Zdržením dodávky některých komponent dostalo několik týmů svůj vůz se značným zpožděním a už se nestihnou připravit na závody do Holandska.

Pořadatelé jim tak vyšli vstříc. Původně se plánovalo, že se závod v Zandvoortu nebude bodovat, nakonec tomu tak ale bude, přestože se jej pět týmů nezúčastní. Podle nového pravidla se totiž bude každé zemi škrtat jeden nejhorší víkend sezóny.

Navíc budou posunuty testy ve Snettertonu na tento čtvrtek a pátek, volný trénink v Zandvoortu pak bude prodloužen na hodinu a padesát minut. Tento trénink začíná v 9 hodin ráno.

Výkonný ředitel A1GP Pete da Silva věří, že díky dennímu posunu testů bude moci v Zandvoortu závodit více týmů a říká, že nové pravidlo v bodovacím systému pomůže těm, kteří úvodní podnik nestihnou.

"Týmy pracovaly extrémně tvrdě v přípravě na závod o tomto víkendu a posunutím data testů na nejzazší možnou dobu doufáme, že zajistíme co největší počet vozů na startu závodu.

Bohužel i navzdory tomu nebudou některé týmy schopny závodit. Abychom zajistili, že šampionát zůstane fair-play, rozhodli jsme se implementovat změny, takže tyto týmy nebudou vážně znevýhodněné."